Filet de vedella amb foie i melmelada de groselles

dilluns, 25 de gener del 2010

Recepta excepcional pel que fa al gust però que resulta un xic cara...Això sí, altament recomenable pel seu excel·lent gust.


Ingredients: (per 4 persones)
  • 750 gr. de filet (això depèn de la gana del personal)
  • 750 gr. de groselles
  • 700 gr. de sucre
  • 1 copa de xerez
  • 200 gr. de foie d'ànec
Procediment:
Començarem per preparar la melmelada ja que aquesta s'ha de deixar reposar almenys 15 dies abans de ser consumida. Per preparar la melmelada, doncs, haurem de començar netejant les groselles, extreure'n la tija i deixant-les macerar juntament amb el sucre, durant tota una nit.
Al dia següent, posem a bullir aigua en una cassola i un cop bulli, hi evoquem la preparació de la nit anterior. Deixar-lo bullir fins que quedi amb la consistència desitjada. Seguidament, hi evoquem la copa de xerez. Finalment, es tira la melmelada en embasos de vidre prèviament esterilitzats i es deixen de cap per avall per aconseguir el buit. És recomenable deixar reposar uns 15 dies la melmelada un cop eleborada per aconseguir l'intensitat i el gust desitjats.

Un cop preparada la melmelada i deixada reposar el temps necessàri, ja podem preparar el filet. La recepta en sí, un cop eleborada la melmelada, és molt i molt senzilla. Simplement, comencem tallant el foie a tires i el reservem. Seguidament, fregim el filet en el punt de cocció desitjada (personalment recomenao que com més cru sigui millor perquè es troba més el gust de la carn). Un cop cuit, hi col·loquem a sobre les tires de foie i amb una cullereta ens anem servint la melmelada de grosella. Bon profit!

Temps: 16 dies (melmelada) + 10 mins (plat)
Dificultat: Baixa
Preu: 35€ (fa pupa...però el menjar s'ho mereix)

1 comentaris:

Guillem 26 de gener del 2010, a les 11:36  

awwwweesome, se'n va al facebook de pet ;)

Publica un comentari a l'entrada