Rap al forn

dimarts, 9 de febrer del 2010

Avui penjo una recepta típica de diumenges o que almenys, a casa meva, se sol menjar el diumenge. Espero que us agradi.


Ingredients:(per a 4 persones)
  • 3 patates (una mica grosses)
  • 2 porros
  • 1 tomàquet
  • 1 got de vi blanc
  • 4 cues de rap
  • oli d'oliva, pebre negre i sal
Procediment:
Comencem la recepta pelant les patates i tallant-les a làmines (encara que la forma pot ser bastant a gust del cuiner) i preescalfant el forn a 250ºC. Un cop tallades i netes, les fregim en una paella amb bastant d'oli. Mentre esperem que es fregeixin les patates, rentem els porros i el tallem a la juliana. De moment ho reservem i seguidament, triturem el tomàquet. Barrejem el tomàquet i el porro i l'afegim a la paella on s'està fregint la patata. Ho deixem coure tot junts uns minuts més, fins que la patata estigui una mica dorada però sense estar feta del tot, doncs encara ha d'anar el forn.
Un cop estigui suficientment cuit, ho retirem de la paella amb una pescadora i ho anem depositant en una safata que pugui anar al forn. Un cop haguem dipositat totes les patates arreu de la base de la safata, hi col·loquem a sobre les diferents cues de rap. Seguidament ho reguem tot amb el vi blanc i ho col·loquem dins el forn, prèviament preescalfat. Ho deixem coure uns 20 mins i ja es pot servir. Bon profit.

Temps: 35 mins.
Dificultat: Mitja - Baixa
Preu: segons mercat, normalment entre uns 20€ - 25€.

Publica un comentari a l'entrada