Sopa de síndria

dimecres, 8 de setembre del 2010

Primer de tot, dir-vos que després del descans de l'estiu ens hi tornem a posar amb ànims renovats.

Avui la primera recepta de l'Elena. L'altre dia es va marcar aquesta estupenda sopa freda de sindria acompanyada amb una croqueta de formatge fresc. Tota una delícia estiuenca!




Ingredients (4 persones):
  • 500 gr de sindria
  • 500 gr de tomàquets madurs
  • 1 formatge fresc (100gr)
  • 4 fulles de menta
  • oli d'oliva, sal i pebre
Procediment:
  • Netejem els tomàquets i els hi treiem la part dura. Pelem la sindria i l'afegim amb els talls de tomàquet en un bol on ho passem pel minipimer.
  • Per tal de no notar el gust desagradable de la pell del tomàquet i les llavors, ho passem tot pel xino. Si ens fa mandra fer anar el xino, podem pelar el tomàquet, escaldant-lo abans, treure-li les llavors i comprar la sindria sense llavors.
  • Ho deixarem reposant a la nevera, com a mínim un parell d'horetes perquè es refredi.
  • Per tal de fer les croquetes, que presenterem sobre la sopa en un morter i posem el formatge fresc, l'oli, la menta, la sal i el pebre. Ho matxaquem fins que les fulles de menta estiguin ben triturades i la massa sigui homogènia.
  • Per tal de donar-els-hi forma utilitzem dues culleretes. Agafem una culleradeta i després anem passant-lo d'una cullereta a l'altra escurant-les

Que profiti!

Publica un comentari a l'entrada