Temps de cocció de les verdures
dijous, 13 de març del 2008
Cada verdura és diferent a les altres. A l'hora de cuinar-les, aquestes diferències s'accentuen encara més i per tant, tenen un temps de cocció molt variat. Aquí és quan comencen els dubtes, què posar abans? A la cuina no és amb els nombres, l'ordre dels factors sí que altera el producte (com en el producte de matrius) i el que ho comprova és el paladar.
El temps de cocció també varia per altres factors, no tot és culpa de les verdures. Per exemple, varia depenent del recipient que anem a utilitzar, però tot i així, el temps varia de forma similar. És a dir, la pastanaga continua essent més fàcil de coure que la ceva. Per això, he trobat interessant la següent taula que et dóna el temps de cocció de les verdures en una olla convencional (per la paella el temps es redueix una mica):
Verdures
|
Temps de cocció (minuts)
|
Bleda
|
25-30
|
Pèsols
|
25-30
|
Cebes
|
40-50
|
Mongetes
|
30-35
|
Coliflor
|
25-30
|
Espàrrecs
|
20-25
|
Espinacs
|
18-20
|
Patata
|
25-35
|
Pebrot vermell
|
25-30
|
Pebrot verd
|
30-35
|
Remolatxa
|
80-100
|
Col |
40-50
|
Carbassa |
20-25
|
Pastanaga |
20-25
|
Espero que aquesta taula us serveixi d'ajuda pels futurs cuinats. A reveure.
3 comentaris:
Gràcies! Necessitava saber exactament això.
Si tens un blog procura no fer faltes d'ortografia. Cebes va amb b alta.
Gràcies.
Gràcies per la teva aportació ortogràfica
Publica un comentari a l'entrada