Salsa de formatge

dijous, 6 de març del 2008

Us publico una recepta de la salsa de formatges que he fet recentment. Concretament, n'he fet dues, una amb formatge Gorgonzolla i una altre amb una barreja de Brie amb formatge de cabra. Us deixo la recepta general i ja em direu què us en sembla:

Ingredients: (4 persones)

  • 50 gr. de mantega
  • 250 gr. de formatge (a escollir)
  • 150 gr. de crema de llet
  • Farina
  • Sal i pebre
Procediment:
En un cassó fons, fondre la mantega a foc lent sense deixar-la de remanar mai per tal de facilitar la seva fusió. Afegir-hi la farina ( de moment n'hi posarem poca i si més tard es veu que la salsa queda molt clara, ja n'hi afegirem més). Tot seguit afegir la crema de llet. Deixar coure durant uns 3 mins. aprox. Quan la crema de llet hagi reduit una mica i es començi a barrjar amb la mantega fosa, afegir-hi el formatge trossejat tant petit com es pugui per tal de facilitar el màxim la fusió. Deixem coure durants uns 10 mins. Si en algun moment veiem que la salsa ens queda molt clara hi afegim una mica més de farina. Salpebrar-ho al gust i deixar reposar durant uns 5 mins.

Com heu pogut comprovar, aquesta recepta és molt fàcil de duu a terme i és un molt bon acompanyament per a pastes i carns vermelles. Cal dir que no és recomenable reescalfar aquesta salsa i és millor feta i servida perquè sinó perd part del seu gust. Si s'ha de reescalfar, millor no fer-ho en un microones sinó que és preferible fer-ho amb una paella.
Espero que us hagi agradat la salsa, a les persones que us agradi el formatgesegur que us agrada. A reveure.

2 comentaris:

ChAoS 14 de març del 2009, a les 14:21  

Però quanta farina??????? Vaig a provar-ho a veure què tal queda ...

Alfons 5 de juny del 2017, a les 12:28  

Es una beixamel amb formatge. No esta malament.

Publica un comentari a l'entrada