Escalivada

dijous, 6 de març del 2008

Bé, després d'un dia de descans, anem a continuar amb el nostre receptari. Avui us penjo la recepta que vaig usar per fer l'escalivada, extreta del llibre "Cuina Catalana" de l'editorial Susaeta.

Ingredients: (4 persones)

  • 4 pebrots vermells (a la recepta original en posa 8)
  • 4 albergínies (com el pebrot)
  • 3 cebes
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 o 3 grans d'all
  • 1,5 dl d'oli d'oliva
  • Vinagre i sal
Procediment:
Abans de tot, cal dir que l'escalivada tradicionalment es fa sobre brases, però en la nostra recepte l'explicarem com fer-la amb el forn. El procediment per fer-la el foc és molt similar el que seguirem per fer-la en el forn.
Precalantem el forn a una temperatura d'uns 220º C aprox. Un cop calent, hi afegim el pebrot vermell, l'alberginia i la ceba. Al cap d'uns 30 mins, quan la pell de les verdures comenci està negre, donal-s'hi la volta i repetir el procés fins que tota (o la gran majoria) de la pell de la verdura estigui negra. Retirem primer el pebrot i l'alberginia i hi afegim el tomàquet (la ceba la deixem una estona més perquè costa molt de fer-se).
Quan treiem la verdura, emboliquem-la en un drap durant uns 5 mins. Preferiblament, fóra bo que poguéssim substituir el drap per pares de diaris. Després pelem la verdura, n'extreiem les llavors i rentem les verdures amb aigua freda.
Tallem el pebrot, l'albergínia i la ceba a tires (i el tomàquet com es pugui) i ho col·loquem tot en una safata amb alls picats pel damunt, tot recobrint la safata d'oli. Seria bo que l'oli aconseguís recobrir tota la verdura per tal de que aquesta aguantés més temps. Salpebrar-ho al gust i afegir-hi un rajolinet de vinagre.

Fins aquí la recepta de l'escalivada. Notem que també es poden escalivar patates i altres verdures però el temps de cocció el desconec. Si algú m'ho pogués facilitar li estaria molt agraït. Espero que us hagi agradat. Bon profit.

Publica un comentari a l'entrada