Dorada a la sal

diumenge, 9 de març del 2008

Avui, anem a publicar un peix que vaig duu a terme l'altre dia i que, francament, n'estic molt content del resultat final perquè va ser bo i no és gens costós de fer. Suposo que tothom en algun moment o altre de la seva vida n'ha menjat i a qui li agrada el peix, sap que la dorada és un dels peixos més gustosos. A continuació la recepta.

Ingredients: (4 persones)

  • 4 dorades de 800 gr. aprox. o bé 3 de 1 kg.
  • 3 kg. de sal grossa
  • Oli d'oliva
Procediment:
Si a la peixeteria no ens han netejat per dins les dorades, fer-ho nosaltres mateixos (això no sol passar) traient-ne les tripes i un cop està esbudellagada netejer-la amb aigua freda. En una cassola o plata de ceràmica, fer una primera capa de sal i afegir-hi una mica d'aigua per tal que quedia ben adherida al fons. Afegir-hi les dorades a sobre aquesta primera capa i un cop posicionades sense que es toquin entre sí, recobrir-les de la sal restant.
Preescalfar el forn a una temperatura de 220 ºC, i un cop calent introduir-hi les dorades. Deixar-les coure durant uns 40 mins. aprox. Passada aquesta estona, retirar la plata del forn i començar la tasca més lavoriosa del plat. Amb un ganivet, tranquem la crosta de sal que s'ha anat formant al voltant de les dorades. Un cop treta la crosta de sal, treiem la pell de la dorada i servim els filets en un plat a part tot intentant de no agafar cap tros de sal grossa. Un cop tenim servida la primera meitat de la dorada, treiem la espina central i procedim anàlogament. Així amb totes les dorades.
Un cop estiguin servides en el plat, s'hi afageix un raig oli d'oliva per sobre per donar-li el toc final.

Com ja heu pogut llegir, la part complicada d'aquest plat és el moment de pelar les dorades un cop cuites, ja que és molt fàcil destrossar-les. Notem que es pot substituir l'oli d'oliva que s'hi afegeix el final per una salsa vinagreta. Esperem que us hagi agradat la recepta!! A reveure.

Publica un comentari a l'entrada