Bananen - Schnitte

dissabte, 3 d’abril del 2010

Primer de tot em disculpo per no haver escrit en més d'un més. No és que hagi mort (com molts voldrien), ni que ja no cuini perquè m'hagi passat la fal.lera (com molts altres van vaticinar)... simplement he estat fora de casa durant un més i els meus companys de pis... doncs potser cuinen, però si no els hi insiteixo no ho penjaran pas...

Així doncs passem a l'acció. Avui farem unes postres: aprofitant que he estat per terres austríaques visitant a la Lara, ella em va ensenyar la recepta d'un pastís típic de per aquí, que havia tastat a casa de la mare d'una amiga. Com que em va prometre que era molt bo, vam decidir fer-ne un.

La decoració va ser cosa meva...




Ingredients (per 8 persones):
  • 7 ous
  • 200 gr de sucre glacé
  • 180 gr de farina
  • 1 paquet de sucre de vainilla
  • 1.5 kgs de plàtans
  • 300 gr de xocolata negra
  • 400 gr de mantega
  • Llet
  • 200 gr de sucre normal
  • 1 paquet de pudding de vainilla



Procediment:

La recepta consta de dues parts:

TEICH (una espècie de pa de pessic)

1) Posem el forn a 200 graus
2) Trequem 6 ous separant les clares i els rovells
3) Barregem els rovells amb el sucre glassé (200 gr), el sucre de vainilla i una mica de sal
4) Afegir la farina (180 gr)
5) Portar les clares a punt de neu
6) Untar un recipient amb mantega per tal que no s'enganxi el pa de pessic
7) Fornejar durant aprox. 20 min a 160 graus. Comprovar amb una forquilla si està cuit abans de treure'l
8) Deixar refredar i treure del motlle

CREME

1) Afegir a una cassola 250 ml de llet i abocar-hi el pudding de vainilla fins que agafi una textura uniforme
2) Deixar refredar
3) En un bol, barrejar 250 gr de mantega, 200 de sucre i el rovell d'un ou
4) Poc a poc afegir la massa anterior al pudding fins que quedi una mescla homogenia

Ara ja podem acabar el pastís. Primer de tot tallem rotllanes de plàtan. Les afegim sobre el TEICH i hi tirem la CREME per sobre.

Finalment, fonem 300 gr de xocolata amb 150 de mantega i la tirem per sobre el pastís.

La decoració posterior és opcional ;)

Deixem resposar a la nevera abans de menjar!

3 comentaris:

La cuina vermella 16 d’abril del 2010, a les 12:06  

Em penso que haurem de venir a dinar o sopar al vostre pis d'estudiants! Teniu un bloc molt xulo. Enhorabona!!

No tot són postres 16 d’abril del 2010, a les 21:09  

Això de ser estudiant és un xollo!! Un meset fora de casa i no passa res!
Bo aquest pastís i potent, també!
PTNTS
Dolça

Sergi 18 d’abril del 2010, a les 13:24  

Em sembla que t'has deixat el reu, temps i dificultat!! :D

@lacuinavermella Pel que he pogut veure al vostre bloc, vosaltres ens doneu 1000 voltes...^^ però sempre és d'agraïr que ens agraeixin la feina. Moltes gràcies pel comentari! :D

Publica un comentari a l'entrada