Carxofes saltajades amb gambes a l'allet

diumenge, 18 d’abril del 2010

Recepta que acabo de fer per avui dinar amb la família. És senzilla de fer però l'únic que us comportarà una mica de feina és pelar bé les carxofes.


Ingredients: (per a 4 persones)

  • 24 carxofes
  • 200 gr. de gambes pelades
  • 4 dents d'all
  • Oli d'oliva
Procediment:
Com ja he dit, el problema d'aquesta recepta radica en pelar correctament les carxofes. Us deixo una entrada d'un blog de cuina que explica com netejar-les correctament. Un cop, doncs, estiguin netejades, la recepta és molt i molt senzilla. Escalfem l'oli en una paella i un cop calent hi afegim les carxofes juntament amb les 4 dents d'all degudament pelades. Anem removent el preparat per tal de que no se'ns cremi. Al cap d'uns 10 mins. aproximadament, reservem les carxofes amb l'all i aprofitant la mateixa paella, sofregim les gambes pelades. Si les gambes éren cogelades compta que deixaran anar bastanta aigua i haureu de posar el foc fort si voleu que les gambes es veguin l'aigua. Un cop considereu que les gambes estan suficientment cuites, hi evoqueu les carxofes amb l'all i ho deixeu coure tot junt uns minuts més perquè els gustos es barrejin. Bon profit.

Temps: 40 mins.
Dificultat: Mitja (per pelar les carxofes correctament)
Preu: Bastant variable depenent de la qualitat de les gambes i les carxofes.

1 comentaris:

La cuina vermella 19 d’abril del 2010, a les 9:28  

Bon dia!! Heu fet un entrant boníssim, amb una combinació de productes excel·lents. Enhorabona pel vostre bloc, és fantàstic.

Publica un comentari a l'entrada