Tiramisú
dilluns, 26 d’abril del 2010
Avui fem una recepta de postres ben coneguda: el tiramisú. Amb l'inestimable col.laboració d'en Sergi.
L'altre dia em van explicar la procedència del nom d'aquest postre italià. Tira-mi-sú vol dir literalment "tira'm amunt", això es deu a la injecció d'energia que et carda degut a la quantitat de calories que té. També em van explicar que hi ha una expresió italiana que diu:
Tiramisú, tira mi giù
Cadascú que en faci la seva interpretació.
Havia de fer un "projecte" per al curs d'italià i vaig decidir fer la recepta amb fotografies de tots els passos intermitjos, del tiramisú. Al final, m'han suspès l'avaluació continuada abans de portar-lo i per tant ens el fotrem a casa.
Com diria aquell savi: pim pam toma lacassitos!
Que profiti!
Ingredients (per 8 persones):
- 500 gr de mascarpone
- 250 ml de cafè
- 150 gr de sucre
- 300 gr en melindros
- 4 ous
- xocolata negra
- cacau en pols
Procediment:
- Preparem 250 ml de café fort i de qualitat. Deixem refredar el café.
- Portem les 4 clares d'ou al punt de neu.
- Barregem els rovells amb el sucre en un bol. En aquest mateix bol, anem afegint i barrejant a poc a poc el mascarpone. Finalment ho barregem amb les clares. S'ha de vigilar que no quedin grumolls. Si cal es pot passar pel turmix.
- Empapem els melindros amb café
- Construim el tiramisú de la següent manera: capa de melindros, capa de crema de mascarpone, ratllem xocolata negra fent-ne una altra capa, capa de melindros, capa de crema i finalment el cacau en pols.
- Ho deixem reposar a la nevera, un mínim de 3 hores. Lo recomenable és un dia.
Que profiti!!! per cert, és increïble.... arrrrr
Dificultat: Mitjana
Temps: 1 hora+ repòs
Preu estimat: 9 euros
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada