Pollastre a la taronja

dimarts, 27 d’octubre del 2009



Avui us presento una recepta que li han recomenat al Guillem i que aquest migdia hem portat a la pràctica amb bastant d'èxit. El problema que hem tingut ha estat, potser, que ens hem excedit amb la taronja però la recepta que donarem serà amb menys taronja.

Ingredients: (per a 4 pax.)

  • 1 kg. de pollastre trossejat
  • 3 taronges
  • Pebre, sal i oli d'oliva

Procedimet:
En una cassola gran, posem a escalfar l'oli i un cop calent, hi afegim el pollastre que es comenci a fregir a foc lent. Salpebrem el pollastre al nostre gust (aquest pas el podem fer abans de tirar el pollastre al foc però per gust personal, jo el salpebro un cop s'ha començat a daurar una mica).

Mentres esperem que es vagi fent el pollastre, ens posem a fer suc de taronja. Exprimirem 2 taronges i mitja i l'altra meitat la reserverem per usar-la posteriorment. Un cop el pollastre estigui suficientment dorat (al cap d'uns 20 mins.), tirem a l'olla el suc de taronja.
A ser possible tapem l'olla perquè el pollastre vagi fent el xup-xup amb el suc. Passats uns 10 mins., rallem una mica de la pela de taronja amb les restes de les peles de les tronges que hem fet servir per fer el suc: La mitja taronja restant, la tallem a semi-rodanxes i ho afegim tot a la cassola amb el pollastre.
Ho deixem coure tot uns 15 mins. o fins que el suc de taronja hagi reduit, i ho retirem del foc per servir.


Temps: 50 minuts
Dificultat: Baixa
Preu estimat: 5 euros

5 comentaris:

Unknown 27 d’octubre del 2009, a les 21:30  

Ostres molt gran eh el blog!

Va, quan tinguem temps lliure un dia us vinc a cuinar alguna cosa típica de casa q sigui senzilla i econòmica, en la línia del blog, i ho incorporem al vostre llistat!

Una bona ocasió per a la sessió de cuina seria celebrar un dia d'aquests tan típics en els q l'equip de la fme remonta un 0-3 en els últims 3 minuts i ho converteix en un 4-3! ;-)

Una abraçada a tots els de...
...Receptes del Piset... 2.0!
Abel.

Alemanya Decideix 27 d’octubre del 2009, a les 22:59  

ei, que el Pollastre a la Taronja li vaig recomanar jo al Guillem!
Jo el vaig fer la setmana passada i queda molt bo!

sergi

Carola Solé Casas 27 d’octubre del 2009, a les 23:21  

m'encanta el blog, guillem!
molt pràctic :)

jo aquesta recepta la coneixia amb salmó. us recomano que ho proveu, és mlt senzill: volta i volta a la paella del salmó i el posterior "xup xup" amb taronja iii una mica de crema de llet...

boniiiissim!

PD. si se li afegeix ceba doradeta, acaba de fer el toc de gràcia

**

Guillem 27 d’octubre del 2009, a les 23:33  

Ei Carola! ens encanta la idea, ho provarem! ;)

Anònim,  15 de febrer del 2010, a les 11:07  

Epppssss! Nois... enhorabona! No té res a envejar del que recordo feia ma mare anys enrera...hmmmm.... Boníssissim el vostre. Cal tenir a la vora una bona barra de pa per fer barquets amb la salsa i després... a la boca. Ahir nit vam sopar "de luju"
Elisenda

Publica un comentari a l'entrada