Gelee de mojito amb sorbet de llimona
dijous, 9 de setembre del 2010
Aquesta recepta és totalment experimental i inventada per mi, però va ser bastant ben rebuda per la Núria i l'Elena. Resulta que al Joan no li agrada la menta :P
Ingredients (4 persones):
- 4 llimes
- 200 gr de sucre
- 5 branquillons de menta (fulles incloses)
- aigua
- ron blanc
- 6 plaques de gelatina
- sorbet de llimona
- 4 fulles de menta per la decoració
Procediment:
- Primer de tot prepararem el mojito. Expremem les llimes i després les unim als branquillons de menta i al sucre, matxacant-los en un morter. Deixem reposar una estona la barreja per tal de que els olis escencials de la menta es barregin amb el suc de llima.
- Ho barregem amb 150ml de ron i 400ml d'aigua, les proporcions depenen de lo molt carregat que ho vulgueu. Noteu utilitzem aigua enlloc de soda ja que ho gelificarem després.
- Deixem les 6 plaques de gelatina amb aigua fins que s'inflin i es tornin gelatinoses. Un cop ho tenim, les escorrem i les disolem amb molt poca aigua calenta (50ml, no més).
- Poc a poc aboquem el mojito, previament preparat, de forma lenta i anant remenant tota l'estona. Ho deixem reposar a la nevera durant unes dues hores mínim.
- 20 minuts abans de servir-ho, treiem la tarrina del sorbet de llimona del congelador perquè la textura sigui més adequada.
- Treiem la gelatina i la triturem una mica. La deixem a la base del bol i hi afegim a sobre una bola de sorbet i una fulla de menta de decoració.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada