Endivies brasejades a la mel

dissabte, 12 d’abril del 2008

Tornem a ser aquí després d'un petit descans per culpa dels exàmens. Avui us porto una recepta de verdures que si queda bé, és molt bona però si no t'agrada massa la verdura no la probis que no t'agradarà. Espero que els que si us agradi la verdura us satisfaci.

Ingredients: (4 persones)

  • 4 endivies de fulles grogues
  • 150 gr. o 2 medallons de formatge de cabra
  • 4 nous picades
  • Mel de romaní
  • 50 gr. de mantega
  • sal i pebre blanc
Procediment:
Netejar les endivies sota un raig de aigua freda, tallar-les longitudinalment i eliminar el tronc en forma de "V", tot vigilant que no es desfacin. Bullim aigua salada i un cop l'agua arrenqui el bull, escaldem les endivies durant 5 mins. Un cop passat aquest temps retirar-les tot vigilant de que no es desfacin i deixar que s'escorrin bé. Reservar-ho.
En una paella amb mantega hi afegim les nous i les deixem fregir a foc lent. Quan la mantega es començi a fondre, afegir les endivies a la pealla i anar-les donant la volta cada pocs minuts per tal que es coguin bé. Salpimentarles. Amb una cullera de fusta, anar evocant la mel per sobre les endivies i deixar que es fongui durant dos o tres minuts, amb la paella tapada. Retirar del foc i reservar.
Finalment, colocar les endivies en una font pel forn i tirar-hi per sobre els trossos de formatge de cabra. Deixar al forn durant uns 5 mins. a una temperatura d'uns 210ºC abans de servir per tal de que el formatge es fongui.

Fins aquí la recepta. Espero que us hagi agradat i fins la pròxima!!

Publica un comentari a l'entrada