Pollastre picant

divendres, 15 de gener de 2010

Avui una recepta meva clàssica. L'havia fet uns quants cop però no m'havia animat encara a publicar-la.




Ingredients (per 4 persones):
  • un pollastre tallat a trossos
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • 2 bitxos (si us agrada menys picant poseu-ne 1)
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 300 ml de caldo de pollastre
  • 2 patates
  • herbes provençals
  • oli, sal i pebre

Procediment:

Rossem els alls i els bitxos en una cassola, amb un raig d'oli. Agraeixo els bitxos a la tieta Dolors, que me'ls va donar i un cop assecats han quedat perfectes. Tallem el pebrot i la pastanaga i els afegim, que són els que més costaran de coure. Salpebrem.

Tallem la ceba i la posem a la cassola un cop vegem que la pastanaga comença a no estar crua. Deixem que es vagi coent a la cassola amb una tapa.

Un cop la ceba comenci a estar transparent triturem els 2 tomàquets i ho afegim a la cassola amb el caldo. Posem el foc fort i que arranqui el bull. Ho deixem reduir i al cap de 10 minuts afegim farina (al gust) fins que la salsa agafi la textura desitjada.

Finalment ho passem tot pel turmix, treien el cap del bitxo. Si no ens agrada gaire el picant, podem treure també el bitxo. Després d'això ens ha de quedar una salsa uniforme. Si es vol, la podem passar pel xino.

Posem el pollastre en una plata de forn i hi tirem la salsa per sobre. Deixem coure entre 30-40 minuts a 200 graus.

Mentrestant fem l'acompanyament. Pelem i tallem les patates a daus. Afegim a una nova paella un dit d'oli i a foc lent fregim les patates. Hi tirem sal i herbes provençals, força herbes.Quan estiguin daurades les retirem.

Finalment ho servim el pollastre amb la salsa i les patates per separat. Que profiti!



Dificultat:            Mitjana
Temps:                 Hora i mitja
Preu estimat:       10 euros

1 comentaris:

Sergi 19 de gener de 2010 a les 12:57  

Putu guillem...increïble...

divendres si a casa em deixen, el provo de fer!!

Publica un comentari a l'entrada