Canelons d'espinacs i bolets

dimecres, 16 de desembre del 2009

Avui fem una recepta vegetariana, que pot substituir els clàssics canalons de Nadal



Ingredients (per 4 persones):
  • 20 plaques de canalons (1 paquet)
  • 12/15 manats d'espinacs (normalment venen agafats amb una goma amb grups de 4 o 5)
  • pot de bolets en conserva
  • pinyons
  • panses
  • 2 tomàquets
  • 50 gr de mantega
  • 50 gr de farina
  • mig litre de llet
  • sal, oli  i pebre
  • nou moscada
Preparació:

Primer de tot posem a bullir les plaques de canalons i el espinacs. Hem de tenir en compte que els espinacs reduiran molt el seu volum, així que encara que sembli que n'hi hagi molts, n'hi ha els adequats.

Mentrestant sofregim els bolets amb una mica d'oli. Quan hagin agafat color, afegim els pinyons i les panses. Un cop bullits els espinacs els escorrem, els hi treiem tota l'aigua que els hi queda amb una espàtula i el tirem a la paella amb els bolets.

Posem el forn a 180 graus a precalentar.

Un cop ens sembli llest, comencem amb l'el.laboració dels canalons. Hem de vigilar no posar massa barreja a l'hora de liar els canalons, ja que sinó no quedaran ben tancats.

Triturem els tomàquets i escampem la barreja a la plata dels canelons per fer de base. A mesura que enrotllem els canelons els anem col.locant sobre la plata.

Per la beixamel, fonem la mantega i hi afegim la farina. Barregem fins que quedi una pasta uniforma i hi afegim la llet. Poc a poc i remenant la beixamel aconseguirà la textura desitjada. Hi tirem sal, pebre i un bon polsim de nou moscada.

Ara afegim la beixamel als canelons, hi tirem unes panses i pinyons per sobre, formatge i ho posem al forn. Al cap de 30 minuts ho retirem i ja ho podem servir a taula.

Dificultat:        Mitjana/Alta
Temps:            1h 30 min
Preu estimat:   10 euros

1 comentaris:

Joan Cornet 12 d’agost del 2018, a les 14:38  

Els he cuinat avui amb aquesta recepta i han quedat per llepar-se'n els dits, gràcies!

Publica un comentari a l'entrada