Com fer ceba confitada

dijous, 6 de maig de 2010

Avui no farem una recepta com a tal. Estic fent un curs de cuina creativa amb la Mireia Anglada a la UPC, i l'altre dia ens va explicar com confitar la ceba. Ho vaig trobar una cosa tan útil que no m'he pogut estar d'obrir una entrada.

L'art de confitar la ceba no és poca cosa. Fins i tot existeixen concursos de fer-ho en els quals la ceba es passa unes 48 hores al foc!

A part d'això, queda boníssima i és ideal per qualsevol tipus de sofregit, o per enriquir-ne.

La idea d'avui és confitar la ceba amb oli per tal de guardar-la a la nevera i poder-la utilitzar de tant en tant. A la nevera aguantarà aproximadament un més en perfecte estat.



Ingredients:
  • 8 cebes
  • oli i sal
  • aigua

Procediment:
  1. Pelem i tallem les cebes. L'altre dia, també al curs de cuina em van ensenyar una manera de tallar-les anomenada ciselé: les partim pel mig, les pelem deixant la part dura, fem talls en direcció perpendicular a la part dura i després en direcció paral.lela. D'aquesta manera s'evita el màxim el trencament de les fibres de la ceba, cosa que no passaria si la piquessim o la passessim pel turmix.
  2. Afegim en una cassola grossa la ceba amb un raig d'oli generós i salem. Se sala al principi per tal que la ceba perdi tota la seva aigua de vegetació.
  3. Durant hora i mitja, dues hores (no hi ha cap temps exacte, però amb hora i mitja queda perfecte!!), la tenim al foc, tirant-hi aigua quan la seva va perdent la que tenia. D'aquesta manera la seva treu tota la seva dolçor natural, sense necessitat d'haver-hi de tirar sucre.
  4. Finalment deixem refredar i l'envasem en un pot, i ja tenim la nostra confitura de ceba.

Dificultat:        Baixa
Temps:             2 hores
Preu estimat:    2 euros

1 comentaris:

Anònim,  19 de setembre de 2010 a les 21:37  

Gràcies! Demà ho intentaré!

Publica un comentari a l'entrada