Temps de cocció de les verdures

dijous, 13 de març de 2008




Cada verdura és diferent a les altres. A l'hora de cuinar-les, aquestes diferències s'accentuen encara més i per tant, tenen un temps de cocció molt variat. Aquí és quan comencen els dubtes, què posar abans? A la cuina no és amb els nombres, l'ordre dels factors sí que altera el producte (com en el producte de matrius) i el que ho comprova és el paladar.
El temps de cocció també varia per altres factors, no tot és culpa de les verdures. Per exemple, varia depenent del recipient que anem a utilitzar, però tot i així, el temps varia de forma similar. És a dir, la pastanaga continua essent més fàcil de coure que la ceva. Per això, he trobat interessant la següent taula que et dóna el temps de cocció de les verdures en una olla convencional (per la paella el temps es redueix una mica):

Verdures
Temps de cocció (minuts)
Bleda
25-30
Pèsols
25-30
Cebes
40-50
Mongetes
30-35
Coliflor
25-30
Espàrrecs
20-25
Espinacs
18-20
Patata
25-35
Pebrot vermell
25-30
Pebrot verd
30-35
Remolatxa
80-100
Col
40-50
Carbassa
20-25
Pastanaga
20-25

Espero que aquesta taula us serveixi d'ajuda pels futurs cuinats. A reveure.

3 comentaris:

glo 21 d’octubre de 2016 a les 13:41  

Gràcies! Necessitava saber exactament això.

Anònim,  20 de febrer de 2017 a les 18:18  

Si tens un blog procura no fer faltes d'ortografia. Cebes va amb b alta.
Gràcies.

Guillem 20 de febrer de 2017 a les 18:23  

Gràcies per la teva aportació ortogràfica

Publica un comentari a l'entrada