Botifarra amb samfaina

dijous, 13 de març de 2008

Bé, avui publiquem un segon que resulta molt bo i bastant senzill de fer. Espero que us agradi:

Ingredients:(4 persones)

  • 1 botifarra
  • 6 salsitxes
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 pastanagues
  • 6 tomàquets madurs
  • Pebre negre i vermell
  • Sal i oli
Procediment:
Començarem per netejar i tallar a la juliana els pebrots, la ceba i la pastanaga. Rallem els tomàquets. Un cop tenim tallades totes les verdures, afegim la ceba i els pebrots en una paella amb bastant oli a foc moderat (és necessari que la paella estigui tapada ja que facilitarà la cocció de les verdures) i en una altra, couem la botifarra i les salsitxes. Un cop la botifarra estigui cuita, la treiem del foc i la reservem.
Passats els 10 mins. de cocció de la paella amb la ceba i els pebrots, hi afegim la pastanaga. Deixem coure tota la verdura durants un 20 mins. més i passat aquest temps i afegim el tomàquet rallat. Si cal, corregirem l'acidesa del tomàquet amb sucre. Salpebrem el sofregit i deixem fer la "xup-xup" a foc lent durant uns 5 mins. més. Finalment, afegim la botifarra i les salsitxes a la paella amb el sofregit i deixem reposar el cuinat durant uns altres 5 mins. per tal de que la carn s'impregni del gust de la samfaina.

Com heu pogut llegir, no es tracta d'un cuinat molt eleborat ni requereix molta estona de cocció. Amb uns 45 mins. tens fet el plat. Cal notar que es pot substituir la botifarra per conill, xai, bacallà, etc. Espero que la recepta us hagi agradat. A reveure.

Publica un comentari a l'entrada