Patates gratinades amb ceba i bacó

dissabte, 8 de març del 2008

Us deixo la recepta d'un entrant que a mi em va semblar molt bo i molt fàcil de fer. Espero que vosaltres penseu el mateix.

Ingredients: (4 persones)

  • 1 kg. de patates
  • 2 cebes
  • 150 gr. de bacó
  • 250 gr. de formatge cremós
  • 75 gr. de mantega
  • sal i pebre
Procediment:
Per començar, en una cassola bullim les patates amb pela amb aigua salda durant uns 30 mins. aprox. Mentres es bullen les patates, podem anar laminant les cebes. Un cop estiguin bullides les patates, escórreles i pelar-les i tallar-les a rodanxes, intentant no fer-les ni molt groixudes ni molt primes. Reservar-les.
En una paella, fondre 50 gr. de mantega i fregir la ceba a foc lent durant uns 10 mins. (la ceba no ha de quedar cuita ja que posteriorment en el forn s'acabarà de fer) . Retirar i en la mateixa paella fregir el bacó durant uns 3 mins. Retirar-ho i posar a dorar les patates. Salpebrar al gust. Un cop les patates estiguin dorades, afegir-hi la ceba i el bacó i deixar-ho coure durant uns minuts per tal de que els gustos es barregin.
Encendre el forn a una temperatura de 220 ºC. En una plata pel forn, fer una capa de mantega amb els 25 gr. sobrants. Disposar les patates, el bacó i la ceba alternadament i a sobre de tot hi afegim el formatge tallat a làmines. Gratinar al forn durant uns 15 o 20 mins.

Com heu pogut comprovar, no és una recepta especialment difícil i el resultat, almenys a nosaltres, ens va semblar excel·lent. Molt recomenable. Espero que us hagi agradat!! A reveure.

Publica un comentari a l'entrada