Arròs de primavera

dijous, 6 de març de 2008

Us facilito la recepta d'un arròs que van fer les meves dos companyes de pis la setmana passada. El resultat va ser prou satisfactori però cal mencionar que és un plat no apte per no-vageterians. Espero que us agradi:

Ingredients: (4 pers.)

  • 2 tasses d'arròs
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 1/2 tassa de grans de blat de moro precuinats
  • 1/2 tassa de pèsols precuinats
  • 1/2 tassa de nata fresca
  • 1/2 tassa de maionesa
  • Oli d'oliva, sal i pebre
Procediment:
Coure l'arròs en una cassola amb força aigua i sal durant uns 15 mins. aprox. Per finalitzar la cocció, colar l'arròs en un colador amb malla fina sota aigua freda durant uns minuts per tal de que no es cobi i deixar escorrer. Reservar.
Procedim a rentar les verdures amb aigua freda. Llancem els extrems dels pebrots i el tomàquet en llancem les llavors. Tallem a la juliana tota la verdura . Amb la pastanaga, però, la blanquejarem en una cassola amb aigua bullint durant uns 2 mins. Per tal de mantenir-la en bon estat, reservar-la en un cassó amb aigua frda i amb gel. Procedim a preparar els pèbols i els grans de blat de moro (poden ser o bé de conserva o bé congelats). Si són de conserva escorrem l'aigua que els conté mentre que si són congelats, els colocarem en un colador i els aclararem amb aigua freda durant uns minuts. Reservar-los.
Per la salsa, agafem un cassó i hi barrejem la salsa maionesa amb la nata líquida i l'oli d'oliva. Salpebrar al gust. Finalement, afegim a la salsa totes les verdures que hem anat reservant i anar-ho removent fins que tots els ingredients quedin ben integrats.

Aquesta recepta ha estat extreta del llibre "Recetas de Ensaladas ligeras" de l'editorial H. Kliczkowski. Aquest plat pot ser ideal per servir com a acompanyament de carns fredes. Espero que us hagi agradat la recepta i ja em direu quelcom.

PD: He llegit que a la salsa s'hi pot afegir un ram de julivert per acabar de donar-li un toc.

Publica un comentari a l'entrada