Sípia negra al romaní

dimecres, 18 de novembre de 2009

Aquest plat, tot i que no tingui una pinta excel.lent és tota una delicia.




Ingredients (per 4 persones):
  • una sípia de platja grossa (1,5 kg aprox.) (que us deixin la bossa de tinta i la melsa)
  • 3/4 branquillons de romaní fresc
  • un pebrot vermell
  • una albergínia
  • una ceba
  • un porro
  • 4 grans d'all
  • 400 gr. de tomàquet triturat
  • un vas de vi blanc
  • herbes aromàtiques
  • oli, sal i pebre

Procediment:
Trossegem la ceba, el porro i els alls i ho posem a una cassola que sofregeixi a foc lent. Quan ja estiqui daurat, hi tirem el pebrot tallat en trossos petits. Al final afegim l'albergínia que tarda molt menys a coure's. Salpebrem. Afegim el vi i el tomaquet i deixem que fagi xup-xup fins que s'evaporin. Per acabar tirem la bossa de tinta de la sípia que donarà un toc negre a la barreja. Retirem i deixem a part.

Mentrestant netegem la sipia, deixem la melsa a part i la tallem a trossos petits. Agafem una paella, posem un raig d'oli i el romaní, i deixem que s'escalfi. Tirem la sípia i un cop comenci a agafar color i posem la meitat de la melsa. Si us agrada forta de gust n'hi podeu posar més de la meitat. Deixem fer a foc lent fins que la sípia comenci a estovar-se.

D'altra banda agafem la meitat de la barreja de verdures i la passem pel turmix. Finalment ho afegim a la cassola amb l'altra meitat de verdures i la sípia durant 5 minuts, i ja la podem servir.

Dificultat:           Mitjana
Temps:               50 minuts
Preu estimat:      15 euros

Publica un comentari a l'entrada