Tiramisú

dilluns, 26 d’abril de 2010

Avui fem una recepta de postres ben coneguda: el tiramisú. Amb l'inestimable col.laboració d'en Sergi.

L'altre dia em van explicar la procedència del nom d'aquest postre italià. Tira-mi-sú vol dir literalment "tira'm amunt", això es deu a la injecció d'energia que et carda degut a la quantitat de calories que té. També em van explicar que hi ha una expresió italiana que diu:

Tiramisú, tira mi giù

Cadascú que en faci la seva interpretació.

Havia de fer un "projecte" per al curs d'italià i vaig decidir fer la recepta amb fotografies de tots els passos intermitjos, del tiramisú. Al final, m'han suspès l'avaluació continuada abans de portar-lo i per tant ens el fotrem a casa.

Com diria aquell savi: pim pam toma lacassitos!

Que profiti!




Ingredients (per 8 persones):
  • 500 gr de mascarpone
  • 250 ml de cafè
  • 150 gr de sucre
  • 300 gr en melindros
  • 4 ous
  • xocolata negra
  • cacau en pols


Procediment:
  1. Preparem 250 ml de café fort i de qualitat. Deixem refredar el café.
  2. Portem les 4 clares d'ou al punt de neu.
  3. Barregem els rovells amb el sucre en un bol. En aquest mateix bol, anem afegint i barrejant a poc a poc el mascarpone. Finalment ho barregem amb les clares. S'ha de vigilar que no quedin grumolls. Si cal es pot passar pel turmix.
  4. Empapem els melindros amb café
  5. Construim el tiramisú de la següent manera: capa de melindros, capa de crema de mascarpone, ratllem xocolata negra fent-ne una altra capa, capa de melindros, capa de crema i finalment el cacau en pols.
  6. Ho deixem reposar a la nevera, un mínim de 3 hores. Lo recomenable és un dia.
Nota: Podem esmicolar xocolata i posar-la en la capa de la xocolata ratllada.

Que profiti!!! per cert, és increïble.... arrrrr


Dificultat:            Mitjana
Temps:                 1 hora+ repòs
Preu estimat:        9 euros

Read more...

Pastís de verdura

dimecres, 21 d’abril de 2010

La següent recepta està extreta d'un llibre de cuina vegetariana.

La vam menjar durant l'Arsenal-Barça (2-2... sembla que no ens va portar gaire sort) amb els següents comensals: Sergi R. ,Martí, Elena i jo (Guillem). Espero que us agradi perquè aquí va ser un èxit!




Ingredients (per 6 persones):
  • 2 porros
  • 4 pastanagues
  • 300 gr xampinyons
  • 1 albergínia
  • 3 grans d'all
  • 150 gr de formatge cremós (estil Philadelphia)
  • 150 ml de nata per montar
  • 2 ous
  • 1 poma
  • 400 gr de pasta de full

Procediment:

Comencem netejant, tallant i posant a sobregir el porro en una paella, tapat i amb no molt oli. Tallem les pastanagues a daus i ho afegim a la paella. Quan la pastanaga comenci a estovar-se, laminem els xampinyons i els afegim, juntament amb els alls. Finalment quan ja estigui tot ben cuit, afegim l'albergínia previament tallada en daus.

D'altra banda, batem els dos ous, hi afegim la nata i el formatge i ho passem pel turmix fins aconseguir una mescla homogènia.

Barrregem en un bol la massa anterior i les verdures. Pelem la poma, li treiem el cor, la fem a daus i l'afegim.

Untem un motlle de pastís circular amb oli, i el recobrim interiorment amb pasta de full.

Finalment afegim la massa al motlle i ho deixem al forn, 180 graus durant 40 minuts.

Que profiti!

Dificultat:        Mitjana
Temps:             Hora i mitja
Preu estimat:    13 euros

Read more...

Pollastre sencer al forn

dilluns, 19 d’abril de 2010

Avui farem una recepta molt senzilla i barata.




Ingredients (per 4 persones):
  • un pollastre sencer
  • 4 o 5 patates grans
  • 2 porros
  • sal, pebre, oli i herbes

Procediment:

Pelem i tallem les patates a daus. Netegem els porros i els tallem a la juliana.

Netegem el pollastre i el posem a una safata.  L'acompanyem amb les patates i els porros. Salpebrem, raig d'oli abundós i herbes picades.

També hi podem afegir si es vol uns quants grans d'all.

Ho deixem al forn, un hora i mitja a 180 graus.



Dificultat:          Fàcil
Temps:              1 + 3/4 d'hora
Preu estimat:     5 euros

Read more...

Carxofes saltajades amb gambes a l'allet

diumenge, 18 d’abril de 2010

Recepta que acabo de fer per avui dinar amb la família. És senzilla de fer però l'únic que us comportarà una mica de feina és pelar bé les carxofes.


Ingredients: (per a 4 persones)

  • 24 carxofes
  • 200 gr. de gambes pelades
  • 4 dents d'all
  • Oli d'oliva
Procediment:
Com ja he dit, el problema d'aquesta recepta radica en pelar correctament les carxofes. Us deixo una entrada d'un blog de cuina que explica com netejar-les correctament. Un cop, doncs, estiguin netejades, la recepta és molt i molt senzilla. Escalfem l'oli en una paella i un cop calent hi afegim les carxofes juntament amb les 4 dents d'all degudament pelades. Anem removent el preparat per tal de que no se'ns cremi. Al cap d'uns 10 mins. aproximadament, reservem les carxofes amb l'all i aprofitant la mateixa paella, sofregim les gambes pelades. Si les gambes éren cogelades compta que deixaran anar bastanta aigua i haureu de posar el foc fort si voleu que les gambes es veguin l'aigua. Un cop considereu que les gambes estan suficientment cuites, hi evoqueu les carxofes amb l'all i ho deixeu coure tot junt uns minuts més perquè els gustos es barrejin. Bon profit.

Temps: 40 mins.
Dificultat: Mitja (per pelar les carxofes correctament)
Preu: Bastant variable depenent de la qualitat de les gambes i les carxofes.

Read more...

Rissotto de verdures amb llom

Recepta molt senzilla de fer però que requereix el seu temps de cocció malauradament.


Ingredients:
(per a 4 persones)

  • 5 - 6 tasses d'arròs (depenent de si és plat únic)
  • 2 cebes
  • 4 pebrots verds (o 2 de vermells)
  • 1 porro
  • 8 talls de llom
  • 2 dents d'all
  • 2l. de caldo (pot ser de pollastre, carn, verdures)
  • 1 got de vi blanc
  • 100 gr. de mantega
  • Formatge parmesà
Procediment:
Comencem netejant i tallant la ceba i el pebrot en daus, més o menys petits depenent de si es vol que es trobi o no. Un cop tallats, els tirem a la paella o cassola. Deixem fregir-los a foc mitjà durant uns 10 - 15 mins. anant-ho removent tot perquè no se'ns cremin les verdures.
Mentre esperem que la ceba i el pebrot es vagin fent, aprofitem per tallar amb làmines el porro i també per trossejar el llom. Un cop hagin passat els 10 - 15 mins, hi afegim el porro i el llom. Aquests dos ingredients es couran molt ràpidament i per tant, compte que no es cremin.
Passats un parell de minuts, hi afegim les 5 - 6 tasses d'arròs al sofregit, deixant-lo daurar durant un parell de minuts més. Passat aquest temps, hi afegim el got de vi blanc que ràpidament es veurà l'arròs.
A continuació hi afegim el caldo fins a aconseguir cubrir la totalitat de l'arròs. A partir d'aquí, el procediment és senzill ja que només s'ha d'estar atent que l'arròs no es quedi sense aigua ja que si això passés s'enganzaria a la paella. Així doncs, anem reomplint la paella amb el caldo quan sigui necessari. Un cop aconseguida la cocció desitjada per l'arròs, és el moment què hi afegirem la mantega i la barrejarem amb l'arròs per ajudar a que es desfaci i finalment, també hi espolsarem formatge parmesà en pols al gust. Bon profit.

Nota: Nosaltres quan ho vam fer el nostre pis, com que no teníem caldo, vam optar per substituïr el caldo que es proposa en els ingredients per aigua més 2 pastilles concentrades de caldo que les vam afegir en cada moment que va ser necessari afegir aigua. Tot i que tenia les meves reserves, el resultat em va sorpendre gratament, amb lo qual no és una mala opció si no es té caldo.

Temps: 50 mins
Dificultat: Mitja - Baixa
Preu: 10€

Read more...

Bananen - Schnitte

dissabte, 3 d’abril de 2010

Primer de tot em disculpo per no haver escrit en més d'un més. No és que hagi mort (com molts voldrien), ni que ja no cuini perquè m'hagi passat la fal.lera (com molts altres van vaticinar)... simplement he estat fora de casa durant un més i els meus companys de pis... doncs potser cuinen, però si no els hi insiteixo no ho penjaran pas...

Així doncs passem a l'acció. Avui farem unes postres: aprofitant que he estat per terres austríaques visitant a la Lara, ella em va ensenyar la recepta d'un pastís típic de per aquí, que havia tastat a casa de la mare d'una amiga. Com que em va prometre que era molt bo, vam decidir fer-ne un.

La decoració va ser cosa meva...




Ingredients (per 8 persones):
  • 7 ous
  • 200 gr de sucre glacé
  • 180 gr de farina
  • 1 paquet de sucre de vainilla
  • 1.5 kgs de plàtans
  • 300 gr de xocolata negra
  • 400 gr de mantega
  • Llet
  • 200 gr de sucre normal
  • 1 paquet de pudding de vainilla



Procediment:

La recepta consta de dues parts:

TEICH (una espècie de pa de pessic)

1) Posem el forn a 200 graus
2) Trequem 6 ous separant les clares i els rovells
3) Barregem els rovells amb el sucre glassé (200 gr), el sucre de vainilla i una mica de sal
4) Afegir la farina (180 gr)
5) Portar les clares a punt de neu
6) Untar un recipient amb mantega per tal que no s'enganxi el pa de pessic
7) Fornejar durant aprox. 20 min a 160 graus. Comprovar amb una forquilla si està cuit abans de treure'l
8) Deixar refredar i treure del motlle

CREME

1) Afegir a una cassola 250 ml de llet i abocar-hi el pudding de vainilla fins que agafi una textura uniforme
2) Deixar refredar
3) En un bol, barrejar 250 gr de mantega, 200 de sucre i el rovell d'un ou
4) Poc a poc afegir la massa anterior al pudding fins que quedi una mescla homogenia

Ara ja podem acabar el pastís. Primer de tot tallem rotllanes de plàtan. Les afegim sobre el TEICH i hi tirem la CREME per sobre.

Finalment, fonem 300 gr de xocolata amb 150 de mantega i la tirem per sobre el pastís.

La decoració posterior és opcional ;)

Deixem resposar a la nevera abans de menjar!

Read more...