Tiramisú

dilluns, 26 d’abril de 2010

Avui fem una recepta de postres ben coneguda: el tiramisú. Amb l'inestimable col.laboració d'en Sergi.

L'altre dia em van explicar la procedència del nom d'aquest postre italià. Tira-mi-sú vol dir literalment "tira'm amunt", això es deu a la injecció d'energia que et carda degut a la quantitat de calories que té. També em van explicar que hi ha una expresió italiana que diu:

Tiramisú, tira mi giù

Cadascú que en faci la seva interpretació.

Havia de fer un "projecte" per al curs d'italià i vaig decidir fer la recepta amb fotografies de tots els passos intermitjos, del tiramisú. Al final, m'han suspès l'avaluació continuada abans de portar-lo i per tant ens el fotrem a casa.

Com diria aquell savi: pim pam toma lacassitos!

Que profiti!




Ingredients (per 8 persones):
  • 500 gr de mascarpone
  • 250 ml de cafè
  • 150 gr de sucre
  • 300 gr en melindros
  • 4 ous
  • xocolata negra
  • cacau en pols


Procediment:
  1. Preparem 250 ml de café fort i de qualitat. Deixem refredar el café.
  2. Portem les 4 clares d'ou al punt de neu.
  3. Barregem els rovells amb el sucre en un bol. En aquest mateix bol, anem afegint i barrejant a poc a poc el mascarpone. Finalment ho barregem amb les clares. S'ha de vigilar que no quedin grumolls. Si cal es pot passar pel turmix.
  4. Empapem els melindros amb café
  5. Construim el tiramisú de la següent manera: capa de melindros, capa de crema de mascarpone, ratllem xocolata negra fent-ne una altra capa, capa de melindros, capa de crema i finalment el cacau en pols.
  6. Ho deixem reposar a la nevera, un mínim de 3 hores. Lo recomenable és un dia.
Nota: Podem esmicolar xocolata i posar-la en la capa de la xocolata ratllada.

Que profiti!!! per cert, és increïble.... arrrrr


Dificultat:            Mitjana
Temps:                 1 hora+ repòs
Preu estimat:        9 euros

Publica un comentari a l'entrada