Espatlla de xai amb carabassa

dimarts, 14 de desembre del 2010

Un cop més utilitzem el forn per cuinar de forma neta i sense preocupar-nos excessivament del plat. Teniem una espatlla de xai i hem decidit fer-la al forn, i per donar-li un toc especial i hem afegit un reste de carbassa. Una combinació estupenda, no n'hem deixat ni una engruna!


Ingredients (per 4 persones o 2 persones amb gana):
  • Una espatlla de xai tallada a quarts
  • 400 gr de carabassa
  • dues patates
  • dues cebes
  • un tomaquet
  • una copa de vi blanc o d'oporto
Procediment:

Aquesta recepta és molt senzilla.
  • Primer de tot precalentem el forn a 180ºC. 
  • Agafem una font pel forn i hi posem un bon raig d'oli d'oliva verge. 
  • Salpebrem els trossos d'espatlla i l'afegim a la font. 
  • Pelem la carabassa i les patates, i les tallem a làmines. Afegim també la ceba i el tomàquet tallats a trossos grans. 
  • Hi tirem un raig de vi i ho posem al forn.
  • Una hora i mitja després el posem a la part superior del forn, en el mode grill i el deixem 5 minuts perquè es torri.

Dificultat:     Fàcil
Temps:          2 h aproximadament
Preu:             15 euros

Feia bona pinta, però l'olor era millor

Publica un comentari a l'entrada