Calamars amb salsa de menta

dilluns, 14 de juny de 2010

Com que avui he acabat el projecte màster, he decidit que em mereixia un bon àpat, així que m'he arribat al mercat de Collblanc i després de molta estona de voltar m'he decidit per uns calamars que feien bona pinta i estaven molt bé de preu. Aprofitant que ara la menta està maca he fet una senzilla salsa de menta per acompanyar-los.


Ingredients (per 4 persones):
  • 1 Kg i mig de calamars
  • 3 alls
  • julivert
  • sal gruixuda
  • menta fresca
  • oli vinagre

Procediment

Si els calamars no estan nets cal netejar-los i treure'ls-hi el "plàstic".

Fem una picada d'all i julivert. Posem els calamars amb un raig d'oli a la paella. És important posar l'oli al calamars enlloc de directament a la paella. Veureu que els calamars deixen anar aigua. Hi afegim també la picada d'all i julivert i baixem el foc. Quan el calamars comenci a quedar sec hi anem afegint aigua, vigilant que no s'enganxi a la paella. Ho salem amb sal gruixuda.

Paral.lelament preparem la salsa de menta. Netegem unes 10 fulles de menta fresca i les passem pel turmix juntament amb tres cullerades soperes d'oli, una de vinagre i un polsim de sal.

Servim els calamars i ho amanim amb la salsa. Bon profit!


Dificultat:          Baixa
Temps:              30 min
Preu estimat:     10 euros (contant que ja teniu la menta)

4 comentaris:

Marta 14 de juny de 2010 a les 22:37  

Guillem, uns calamars per llepar-se els dits! Ara gràcies a RAC1 tindreu molt seguidors al Piset.
Ai! quins temps aquells del pis d'estudiants!
Felicitats pel bloc!

La cuina vermella 14 de juny de 2010 a les 23:14  

Ei, us hem sentit aquest matí a RAC1 i ens ha fet molta il·lu, enhorabona.

Guillem 16 de juny de 2010 a les 8:13  

Ei! merci a tots! quan pugui penjaré l'enllaç i el tall ;)

Xavier,  13 d’agost de 2010 a les 11:47  

Felicitats pel blog! Em sedueix especialment la vostra salsa de menta, encara que crec que la convinaré amb filet de panga i unes verdures al vapor. Sort!

Publica un comentari a l'entrada