Vedella estofada amb arròs blanc

dijous, 27 de maig de 2010

Avui us presento una recepta que feia molt temps que em rondava pel cap i que l'altre dia, tot sigui dit, gràcies al meu amic Leandro per fi vaig poder fer. Personalment, la vaig trobar espectacular però ja em direu què us a sembla.


Ingredients:(per a 4 persones)

  • 3 cebes
  • 4 pastanagues
  • 6 dents d'all
  • 4 tomàquets naturals (o tomàquet natural rallat)
  • 200 gr. de pèsols bullits
  • 500 cl. d'escudella
  • 800 gr. de vedella tallada a daus per estofar
  • Pebre negre i vermell
  • Sal i oli d'oliva
Procediment:
Comencem tallant a la juliana la cebai les pastanagues a daus. Afegim les verdures en una cassola (aquí no sé si és millor que sigui de terrissa, jo la vaig fer servir de metall i no gaire ample) i les deixem fregir durants uns minuts. Mentre esperem que es vagi fregint la ceba i la pastanaga, anem tallant a trossets l'all (només 4 dels 6) i també aprofitem pèr ratllar el tomàquet.
Un cop passats uns 5 mins, afegim l'all a la preparació juntament amb els pèsols i deixem que es cogui tot durant uns 5 minuts més. Finalment, passat aquest temps, hi afegim la carn juntament i tornem a deixar que es cogui uns minuts més.
A continuació, hi afegim el tomàquet ratllat juntament amb el brou i ho deixem coure tot junt a foc lent durant unes 2h. A mi em van recomenar que com més temps deixis la carn coent-se, més tendre serà després però accepto consells de si això és veritat o no i quin és el temps òptim.
Per altra banda, mentre deixem que l'estofat es vagi fent, en una altra cassola fem arròs bullit amb els dos alls restants (aquí, en lloc de posar-hi all també es pot bullir amb carxofa o amb el que es prefereixi). Finalment, un cop l'arròs estigui bullit i hàgim deixat l'estofat coure lo suficient, evoquem l'arròs dins l'estofat i ho remanem tot perquè quedi ben mesclat i ja es pot servir. Bon profit!

Temps: 2h30m.
Dificultat: Baixa
Preu: 15€

PD: Queda pendent un dia fer un estofat com deu mana, tradicional. Aquest quan me'l van ensenyar el vaig trobar espectacular...

Publica un comentari a l'entrada