Gelee de mojito amb sorbet de llimona

dijous, 9 de setembre del 2010

Aquesta recepta és totalment experimental i inventada per mi, però va ser bastant ben rebuda per la Núria i l'Elena. Resulta que al Joan no li agrada la menta :P



Ingredients (4 persones):
  • 4 llimes
  • 200 gr de sucre
  • 5 branquillons de menta (fulles incloses)
  • aigua
  • ron blanc
  • 6 plaques de gelatina
  • sorbet de llimona
  • 4 fulles de menta per la decoració


Procediment:
  • Primer de tot prepararem el mojito. Expremem les llimes i després les unim als branquillons de menta i al sucre, matxacant-los en un morter. Deixem reposar una estona la barreja per tal de que els olis escencials de la menta es barregin amb el suc de llima. 
  • Ho barregem amb 150ml de ron i 400ml d'aigua, les proporcions depenen de lo molt carregat que ho vulgueu. Noteu utilitzem aigua enlloc de soda ja que ho gelificarem després.
  • Deixem les 6 plaques de gelatina amb aigua fins que s'inflin i es tornin gelatinoses. Un cop ho tenim, les escorrem i les disolem amb molt poca aigua calenta (50ml, no més). 
  • Poc a poc aboquem el mojito, previament preparat, de forma lenta i anant remenant tota l'estona. Ho deixem reposar a la nevera durant unes dues hores mínim.
  • 20 minuts abans de servir-ho, treiem la tarrina del sorbet de llimona del congelador perquè la textura sigui més adequada.
  • Treiem la gelatina i la triturem una mica. La deixem a la base del bol i hi afegim a sobre una bola de sorbet i una fulla de menta de decoració.

Publica un comentari a l'entrada