Mandonguilles d'espinacs

divendres, 12 de febrer de 2010

Super recepta que vam fer ahir juntament amb el sergi. Com a convidat vam tenir l'Aleix.




Ingredients (per 6 persones):
  • 1 kg de carn de porc picada
  • 300 gr d'espinacs
  • pa ratllat
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • un pebrot vermell
  • dues carxofes
  • dues cebes
  • 100 gr de xampinyons
  • una alberginia 
  • 500 grams de tomàquet triturat
  • un vas de vi blanc
  • sucre
  • sal i pebre

Procediment:

Comencem netejant i bullint els espinacs.

Mentres bullen tallem el pebrot, l'escarxofa i la ceba i ho posem en una cassola gran a fregir a foc lent.
Netegem els xampinyons i els partim en 4. Els afegim a la cassola. Quan ja estiguin fets, tallem l'alberginia i també l'afegim. L'alberginia no tarda gaire a fer-se. Vigileu!
Afegim el tomàquet i el vas de vi i deixem que faci xup-xup. Una mica de sucre per matar l'acidesa i que vagi reduint...

D'altra banda posem la carn a un bol, la salem i fem una picada d'all i julivert. Treiem els espinacs del foc, els escorrem i els presionem fins a treure'n tota l'aigua. Barregem la carn, la picada, els espinacs i el pa ratllat.

Seguidament construim les mandonguilles i les anem fregint en una paella amb un dit d'oli de girasol.

Quan tinguem totes les mandonguilles fregides les afegim a la cassola fins que amalgamin.

Sal i pebre al gust i ja es pot servir.


Dificultat:              Mitjana (és força elaborada)
Temps:                  Una hora
Preu estimat:         10 euros

1 comentaris:

Anònim,  10 de març de 2010 a les 13:39  

He de dir que malgrat la feina que porten, el resultat compensa al 100%. Boníssissimes!!!
Elisenda

Publica un comentari a l'entrada