Pollastre rostit

dijous, 23 de setembre de 2010

Sense més preàmbuls, una recepta de pollastre rostit!


Ingredients (4 persones):
  • Un pollastre (2Kg aprox) trossejat a vuitens
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba de figueres
  • 1 tomàquet
  • 25 cl de vi d'oporto
  • 500 ml de caldo (o verdures o pollastre) o aigua

Procediment:
  • Salem i Enfarinem el pollastre i el fregim a la mateixa cassola que farem servir pel rostit. 
  • Pelem la pastanaga i la fem a trossos d'un dit. El tomàquet, l'escaldem i el pelem. El tallem a daus. Finalment la ceba la fem a la juliana però gruixuda i separem els aros abans de posar-ho tot a la cassola.
  • Hi tirem un raig d'oporto i ho remanem perquè quedi tot empapat.
  • Afegim el caldo i el deixem bullir a foc lent i tapat durant 30 minuts. Destapem per tal de que comenci a evaporar el caldo.  Ho tindrem mitja hora més al foc vigilant que no s'enganxi.

Dificultat:        Baixa - Mitjana
Temps:            1 h i 1/2
Preu estimat:   8 euros

Read more...

Pantera rosa

diumenge, 19 de setembre de 2010

Avui farem unes postres força originals i d'un color rosa força curiós. Com que és d'invenció pròpia. he decidit batejar-lo com: la Pantera Rosa.




Ingredients (1 copa):
  • 100 ml de cava
  • 30 ml de Bitter Kas
  • sorbet de llimona
  • xarop de grosella
  • sucre (millor si és glacé)
  • una llima



Procediment:

Posem en dos bols, una raig de xarop de grosella i sucre (respectivament). Agafem la copa i suquem la vora, primer al xarop i després al sucre, de tal manera que quedarà aquesta dolça decoració.
Ara posem dues boles de sorbet de llimona i seguidament el cava i el bitter kas, que li donarà un toc de color. Finalment ho decorem amb una rodanxa de llima per tal de donar-li un toc de color.

Dificultat:          Fàcil
Temps:               5 minnuts
Preu estimat:     1€ per copa



Read more...

Pebrots farcits

diumenge, 12 de setembre de 2010

Recepta senzilla i molt resolutiva,



Ingredients (4 persones),
  • 4 pebrots
  • 1 Kg de carn de vedella per estofar
  • 2 cebes grosses 
  • 2 tomaquets
  • 4 grans d'all
  • oli, sal i pebre
  • 50 gr de farina
  • grans de pebre
  • uns quants escuradents

Procediment:
  • Comencem per estofar la carn amb l'olla de presió. Posem la carn ja tallada, la ceba tallada a grills, els tomàquets tallats en trossos grans i els grans d'all previament pelats. Des de que l'olla comenci a xiular, esperem 15 minuts i ja tindrem la carn feta.
  • Mentres això a fent, netegem els pebrots, els obrim per la tapa (que conservarem per tapar-los un cop farcits) i els netegem per dins, treient la part blanca i les llavors.
  • Un cop la carn està llesta la colem (reservem el suc que hagi tret per la salsa) i la passem pel turmix a no gaire potència ni molt temps. No volem una massa uniforme, simplement que la carn es separi, i que les verdures es tornin petites. Amb aquesta barreja farcim els pebrots, els tapem i utilitzem escuradents per tal de que al forn les tapes no s'obrin.
  • Posem els 4 pebrots farcits i ja tancats al forn durant 45 minuts, a no gaire potència per tal de no socarrimar la pell.
  • En paral.lel preparem la salsa amb el suc que ha deixat anar la carn, una mica de farina (que tirarem a poc a poc per tal d'evitar els grumolls) i els grans de pebre negre. Ho barrejerem en una cassola fins que agafi la textura desitjada.
  • Per servir-ho treiem els escuradents i ho emplatem.

Dificultat:       Mitjana (menys del que sembla)
Temps:           1h 15m
Preu estimat:  10 euros

Read more...

Gelee de mojito amb sorbet de llimona

dijous, 9 de setembre de 2010

Aquesta recepta és totalment experimental i inventada per mi, però va ser bastant ben rebuda per la Núria i l'Elena. Resulta que al Joan no li agrada la menta :P



Ingredients (4 persones):
  • 4 llimes
  • 200 gr de sucre
  • 5 branquillons de menta (fulles incloses)
  • aigua
  • ron blanc
  • 6 plaques de gelatina
  • sorbet de llimona
  • 4 fulles de menta per la decoració


Procediment:
  • Primer de tot prepararem el mojito. Expremem les llimes i després les unim als branquillons de menta i al sucre, matxacant-los en un morter. Deixem reposar una estona la barreja per tal de que els olis escencials de la menta es barregin amb el suc de llima. 
  • Ho barregem amb 150ml de ron i 400ml d'aigua, les proporcions depenen de lo molt carregat que ho vulgueu. Noteu utilitzem aigua enlloc de soda ja que ho gelificarem després.
  • Deixem les 6 plaques de gelatina amb aigua fins que s'inflin i es tornin gelatinoses. Un cop ho tenim, les escorrem i les disolem amb molt poca aigua calenta (50ml, no més). 
  • Poc a poc aboquem el mojito, previament preparat, de forma lenta i anant remenant tota l'estona. Ho deixem reposar a la nevera durant unes dues hores mínim.
  • 20 minuts abans de servir-ho, treiem la tarrina del sorbet de llimona del congelador perquè la textura sigui més adequada.
  • Treiem la gelatina i la triturem una mica. La deixem a la base del bol i hi afegim a sobre una bola de sorbet i una fulla de menta de decoració.

Read more...

Sopa de síndria

dimecres, 8 de setembre de 2010

Primer de tot, dir-vos que després del descans de l'estiu ens hi tornem a posar amb ànims renovats.

Avui la primera recepta de l'Elena. L'altre dia es va marcar aquesta estupenda sopa freda de sindria acompanyada amb una croqueta de formatge fresc. Tota una delícia estiuenca!




Ingredients (4 persones):
  • 500 gr de sindria
  • 500 gr de tomàquets madurs
  • 1 formatge fresc (100gr)
  • 4 fulles de menta
  • oli d'oliva, sal i pebre
Procediment:
  • Netejem els tomàquets i els hi treiem la part dura. Pelem la sindria i l'afegim amb els talls de tomàquet en un bol on ho passem pel minipimer.
  • Per tal de no notar el gust desagradable de la pell del tomàquet i les llavors, ho passem tot pel xino. Si ens fa mandra fer anar el xino, podem pelar el tomàquet, escaldant-lo abans, treure-li les llavors i comprar la sindria sense llavors.
  • Ho deixarem reposant a la nevera, com a mínim un parell d'horetes perquè es refredi.
  • Per tal de fer les croquetes, que presenterem sobre la sopa en un morter i posem el formatge fresc, l'oli, la menta, la sal i el pebre. Ho matxaquem fins que les fulles de menta estiguin ben triturades i la massa sigui homogènia.
  • Per tal de donar-els-hi forma utilitzem dues culleretes. Agafem una culleradeta i després anem passant-lo d'una cullereta a l'altra escurant-les

Que profiti!

Read more...