Carpaccio de carbassó

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Avui penjarem una recepta que ja havia fet més d'un cop i que vaig aprendre un dia a casa el Sergi Roca.

Una de les gràcies d'aquest plat és que només utilizarem una sola eina per preparar-lo: el pelador (o ganivet en el seu defecte). Així doncs menys coses per haver de rentar.

El carpacció de carbassó, definitivament, no consisteix en un primer plat sinó que és ideal per picar acompanyant, per exemple, alguna carn.

El que penjo el vam fer divendres passat en el marc del super pica-pica, del qual us deixo una foto al final. Felicitar el Joan i al Sergi pel sopar muntat.




Ingredients (per 4 persones):
  • 2 carbassons
  • 250 gr. de parmesà
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Procediment :

Rentem els carbassons i els pelem de la següent manera: de forma vertical pelem una tira si una tira no, de tal maner que al final quedi ratllat. Partim els carbassons per la meitat i amb un pelador en fem rondaxes (o petites espirals).  Disposem el carbassó en una font grossa i plana fent-ne dues capes

Seguidament laminem el parmesà amb el mateix pelador i anem disposant les làmines sobre el carbassó.

Finalment amanim amb oli abundant, sal i pebre i ja està llest.

Temps:              10 minuts
Dificultat:          Baixa
Preu estimat:     4 euros


Read more...

Pollastre a la taronja

dimarts, 27 d’octubre del 2009



Avui us presento una recepta que li han recomenat al Guillem i que aquest migdia hem portat a la pràctica amb bastant d'èxit. El problema que hem tingut ha estat, potser, que ens hem excedit amb la taronja però la recepta que donarem serà amb menys taronja.

Ingredients: (per a 4 pax.)

  • 1 kg. de pollastre trossejat
  • 3 taronges
  • Pebre, sal i oli d'oliva

Procedimet:
En una cassola gran, posem a escalfar l'oli i un cop calent, hi afegim el pollastre que es comenci a fregir a foc lent. Salpebrem el pollastre al nostre gust (aquest pas el podem fer abans de tirar el pollastre al foc però per gust personal, jo el salpebro un cop s'ha començat a daurar una mica).

Mentres esperem que es vagi fent el pollastre, ens posem a fer suc de taronja. Exprimirem 2 taronges i mitja i l'altra meitat la reserverem per usar-la posteriorment. Un cop el pollastre estigui suficientment dorat (al cap d'uns 20 mins.), tirem a l'olla el suc de taronja.
A ser possible tapem l'olla perquè el pollastre vagi fent el xup-xup amb el suc. Passats uns 10 mins., rallem una mica de la pela de taronja amb les restes de les peles de les tronges que hem fet servir per fer el suc: La mitja taronja restant, la tallem a semi-rodanxes i ho afegim tot a la cassola amb el pollastre.
Ho deixem coure tot uns 15 mins. o fins que el suc de taronja hagi reduit, i ho retirem del foc per servir.


Temps: 50 minuts
Dificultat: Baixa
Preu estimat: 5 euros

Read more...

Receptes del Piset 2.0

Bé, com podeu veure, el format del blog ha cambiat bastant. Aquest canvi és gràcies a l'inestimable feina del Guillem que s'ha dedicat a modificar un template pel blog i fer-lo bastant més visual.
El canvi principal és el format del blog i que hem afegit un comptador de visites amb estadístiques sobre el que la gent busca en el nostre blog.
Esperem que els canvis siguin del vostre gust i que el nostre blog cada vegada vagi més en expansió. Molt agraïts i a reveure!

Read more...

Botifarra amb seques



Habitualment els dimecres per dinar, quan anem justos de temps fem botifarra amb seques, una bona menja, ràpida de cuinar i ben pròpia del nostre país.

La història d'aquesta, per això, és diferent. Resulta que tenim uns hostes del Quèbec, i com que no volem que marxin pensant que la gastronomia de Catalunya es basa en la paella i la sangria, vem decidir fer un sopar ben de la terra.



Ingredients (4 persones) :

  • 4 botifarres
  • 300 gr de carn picada
  • 2 pots de mongetes seques ja cuites
  • 2 talls de cansalada
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • oli, sal i pebre
Preparació:
En una cassola fregim la carn picada, la cansalada i la botifarra a foc lent.

Fem una picada d'all i julivert.

Un cop la carn està cuita afegim els dos pots de mongetes i la picada, i les fregim de tal manera que agafin color. No es recomenable barrejar molt les mongetes ja que ens pot acabar quedant una pasterada.

Nota: Si tenim temps podem comprar mongetes seques no cuites i bullir-les durant dues hores.


Temps: 30 minuts
Dificultat: Baixa
Preu estimat: 7 euros

Read more...

Roques de xocolata

dissabte, 17 d’octubre del 2009


Recepta de postres fàcil i ràpida. Molt recomenable quan es tenen visites, ja que d'una forma senzilla aconseguirem uns postres molt bons i vistosos, que semblen comprats a pastisseria.



Ingredients (4 persones):

  • 100 gr de Cereals (Corn Flakes, Frosties o de l'estil)
  • una rajola de xocolat per cobertures
  • ametlles, avellanes, nous o qualsevols fruit sec
Preparació:

Foneu la xocolata trencada en trossos petits al microones (potència suau) o al bany maria.

Piqueu amb un morter els fruits secs i disposeu-los juntament amb els cereals en un recipient.

Evoqueu la xocolata ja fosa al recipient.

Remeneu fins que la xocolata es reparteixi de forma homogènia.

Amb una cullera aneu prenent petits grapats de la barreja i disposeu-los en forma de muntanyeta en una safata.

Deixeu-ho refredar dins la nevera.

Nota: si teniu pressa per servir els postres i la xocolata no tindrà temps d'endurir, podeu posar-les al congelador.


Temps: 10 minuts (més el temps a la nevera)
Dificultat: Molt baixa
Preu estimat: 5 €

Read more...

Mongetes tendres amb carn i camagrocs

Us presento una recepta que se li va acudir a la meva mare i que la veritat resulta ser molt bona. Simplement, es tracta de fer salsa bolonyesa i afagir-hi les mongetes i els bolets, posteriorment. A continuació, però, us deixo la recepta ben escrita. Espero que sigui del vostre gust.

Ingredients: (per a 4 pax.)

  • 600 gr. de mongetes tendres
  • 150 gr. de carn picada
  • 1 porro petit
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 all tendre
  • julivert
  • pebre, orenga, sal i oli
  • sucre (pel tomàquet)
  • 400 gr. de camagrocs
Procediment:

Posem a bullir aigua i mentres esperem que aquesta bulli, aprofitem per fer el sofregit. Comencem a sofregir els bolets amb all i julivert. El reservem i fem el sofregit de carn, començant per la carn picada. Un cop està mig feta, hi afegim el porro tallat ben petit (troçejat petit). Deixem coure-ho tot durant uns minuts i llavors, hi afegim la tomata rallada. Un cop afegit el tomàquet, hi tirem una mica de sucre per tal de reduïr l'acidesa del tomata.
Bullim les mongetes (almenys 20m.) i per assegurar-nos que estan ben cuites les podem tastar. Un cop cuites i escurregudes, les afegim al sofregit de carn i les deixem coure junt amb la carn uns minuts perquè agafin gust. Finalment hi afegim també els bolets i deixem coure-ho tot uns minuts més.

Notes:
Aquest plat també es pot gratinar al forn. Un cop hem fet l'última barreja amb els bolets, les servim en una plata de vidre i per sobre hi tirem una mica de formatge rallat i el deixem dorar al forn.

Dificultat: baixa
Temps: 30m.
Pressupost: 10€

Read more...

Receptes del Piset, Segona Part

Després de casi un any i mig d'inactivitat, l'objectiu és rellançar aquest bloc per tal de seguir ampliant les receptes culinàries que s'hi troben.

S'ha de dir que en aquest any he cambiat de pis i he passat de tenir 2 companyes a tenir 2 companys, que també han entrat a formar part de la redacció del bloc.

Com a novetat, volem introduïr fotografies a les receptes que anirem fent per tal que aquestes siguin més visulas i que els lectors puguin fer-se una idea de com és el plat.

Esperem que aquesta segona època sigui prolífica!

Read more...

Picantons a la cervesa

divendres, 16 d’octubre del 2009


Avui per ressuscitar el blog (que porta força temps inactiu), farem una recepta tan senzilla com bona.



Ingredients (Per 4 persones):

  • 2 picantons
  • Una ampolla/llauna de cervesa de gust fort
  • 2 cebes
  • 3/4 grans d'all
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Com hem dit, la recepta és molt senzilla.

Pelem i tallem la ceba en 4/6 trossos, i ho posem a la cassola generosa d'oli amb els alls sense pelar a foc lent.

Agafem els picantons i els obrim per la meitat partint los en 2 parts. Amb un ganivet de cuina i una mica de traça ens en sortirem. Els salpebrem.

Quan la ceba estigui daurada, afegim els picantons amb la pell tocant a la cassola i deixem que es rossegin.

Seguidament afegim la cervesa (el plat de la foto ha estat fet amb una Franziskaner Dunkel) i deixem la cassola a foc lent durant mitja horeta llarga.

Temps estimat: 50 minuts
Dificultat: Baixa
Preu estimat: 6 euros

Read more...